Bredband via fiber

Här kommer information från Sanne om hur man går tillväga för att göra en intresseanmälan angående bredband via fiber. Har ni inte redan anmält intresse så gör det på en gång, det handlar om byns framtida utveckling!

Bredband


Alla som är intresserade att ha bredband med hög kapacitet skicka en intresseanmälan via länken som jag bifogar.

Där finns också mera information om bredband. www.arjeplog.se och www.fibertillalla.se

Du lämnar bara en intresseanmälan. Intresseanmälan är inte bindande på något sätt. Kartläggningen avslutas  juni 2015, så det är lite bråttom!

Tydligen är intresse  att få bredband med hög kapacitet till Mellanström än så länge mycket liten. Kommer vi upp till ca 75% eller fler så kommer Arjeplogs kommun i samverkan med Mellanström att ansöka om bredbandsstöd. Stödet från staten är 70% .

Vi kan också hålla kostnader lågt igenom egna insatser och söka bidrag från olika håll.

Telia vill också satsa på mobil bredband men på mötet ville Bo Häggroth inte lämna några besked. Mobil bredband kommer inte upp till lika hög kapacitet som fiberkabel.

Just nu är bara tätorten inlagd från Mellanström men de håller på att komplettera efter som. Jag kan skicka ut ett mejl till er som är intresserat på bredband men som än så länge inte finns med på deras lista. Jag kan hjälpa er med detta.

Hör av er till mig!

sanne.sautter@live.se eller fiske@mellanstrom.se

Nu gäller det att vi agerar !!!  😉

Med vänlig hälsning

Sanne 070-3081299

(Representant för Mellanström i Kommunbygderådet)